Odwiedz
księgę gości
i przeczytaj opinie o nas
ks

Katering

  • Katering
  • Katering
  • Katering
  • Katering
  • Katering
  • Katering

OFERTA KATERINGOW-WESELNA ZAJAZDU „RYŚ”
ROK 2012/2013

1. Na pierwsze danie dwie zupy do wyboru:
- Flaki tradycyjne
- Żurek staropolski
- Rosół królewski z swojskim makaronem
- Rosół królewski z kołdunkami i makaronem swojskim
- Kociołek łomżyński z pieczywkiem czosnkowym
- Krem brokułowy z prażonymi migdałami
- Krem z porów z grzankami ziołowymi
- Krem z białych warzyw i pomidorów pelati
- Pieczarkowa z kołdunkami mięsnymi
- Krem serowy z knedlami drobiowymi

2. Na drugie danie(dla każdego) do wyboru następujące mięsa z ziemniakami i zestawem
surówek.
- Roladki drobiowe z szynką i serem na sosie kurkowym
- Sakiewki schabowe na sosie aksamitnym z kolorowym pieprzem
- Karkówka na sosie pieczeniowym
- Schabowy tradycyjny
- Pierś drobiowa w bio panierce
-Pierś drobiowa na słodko

3. Trzecie danie podane na półmiskach do wyboru trzy rodzaje mięs z kluskami śląskimi
lub kopytkami.
- Karkówka w sosie pieczeniowym
- Szaszłyki
- Kieszonki schabowe z warzywami
- Zrazy
- Sakiewki gajowego ( ciasto naleśnikowe z farszem drobiowo-warzywnym)
- Sakiewki schabowe ( farsz pieczarkowo-warzywny)
- Mini schabowy w biopanierce
- Mini kotlecik drobiowy w biopanierce

4. Na czwarte danie dla każdego
- Kociołek łomżyński z grzankami czosnkowo- ziołowymi
- (lub każda inna zupa z punktu 1)

5. Na piąte danie do wyboru dwa rodzaje mięs podane na półmiskach z frytkami,
ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek

- Udka kurczaka
- Udka z kurczaka faszerowane
- Skrzydełko kurczaka
- Skrzydełko kurczaka faszerowane
- devolaje
- pierś drobiowa ze szpinakiem
- Pierś drobiowa w opasce z bekonu
- Pierś drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami

6. Na szóste dwa dania do wyboru
- pierogi z mięsem,
- pierogi ruskie
- pierogi ze szpinakiem
- krokiety z mięsem
- krokiety z pieczarkami
- paszteciki z mięsem
- babka ziemniaczana
- kiszka ziemniaczana
- kartacze wg podlaskiej receptury

Przystawki ( do wyboru 10 przystawek)
- Półmisek pieczeni własnego wyrobu podany z dipami
- Rożki z szynki z musem śmietanowym
- Roladki kremowe z łososiem
- Sola parmezano
- Ozorek w galarecie
- Galantyna w różnych smakach
- Piramidki rybne z paluszkami karbowymi
- Piramidki rybne z łososiem
- Tymbaliki mięsno- warzywne drobiowe
- Tymbaliki mięsno- warzywne wieprzowe
- Schab na ostro
- Schab na słodko
- Udko faszerowane w pomarańczach
- Rolada szpinakowa z łososiem
- Śledź w dwóch smakach (po sułtańsku, pod pierzynką)
- Rolada Mazurska owinięta boczkiem
- Ryba po grecku
- Kurczak faszerowany
- Jajko z kawiorem
- Pomidory z mocarella i świeżą bazylią
- Marynaty: grzybki, ogórek, papryka, ogórek

2012-11-21 15:36 Opublikował: Admin

wszelkie prawa zastrzeżone www.zajazdrys.pl
projekt i realizacja Speed S.C.