Odwiedz
księgę gości
i przeczytaj opinie o nas
ks

Menu 1

  • Menu 1
  • Menu 1
  • Menu 1
  • Menu 1
  • Menu 1

Gorące dania główne:

  • rosół królewski z makaronem własnego wyrobu i flaki na rosole,
  • roladki drobiowe z szynką i serem mozarella w sosie kurkowym,
  • półmisek mięs: karkówka w sosie pieczeniowym, szaszłyk, zraz wołowy, skrzydełko faszerowane,
  • polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem i koperta schabowa z nadzieniem wielowarzywnym,
  • pierogi domowe z mięsem i krokiety jarskie na ostro z barszczem czerwonym i rosołkami.


Dodatki do dań gorących:

  • ryż, frytki, ziemniaki z wody,ziemniaki opiekane (cząstki), talarki, kuleczki ziemniaczane, kluski śląskie, kasza gryczana, warzywa z wody, zestaw surówek.


Przekąski:

  • szczupak faszerowany w całości,
  • ryba w sosie słodko-kwaśnym,
  • śledź w ziołach lub po sułtańsku,
  • schab w galarecie na ostro i na słodko,
  • galantyny z kurczaka w różnych smakach,
  • kurczak faszerowany, pieczony w całości,
  • nadziewane rożki z szynki,
  • półmisek wędlin,
  • galaretki wieprzowe lub drobiowe.


Sałatki:

  • jarzynowa,
  • grecka,
  • gyros.


Sosy:

  • tatarski, chrzanowy, jogurtowy.


Dodatki:

  • pieczywo białe i pełnoziarniste, napoje zimne, kompot domowy, półmiski warzyw świeżych i marynowanych.
2012-11-21 10:08 Opublikował: Admin

wszelkie prawa zastrzeżone www.zajazdrys.pl
projekt i realizacja Speed S.C.