Menu 2
- zupa krem z brokułów z prażonymi migdałami i zupa pieczarkowa z kulkami mięsnymi,
- indyk pieczony z sosem żurawinowym,
- półmisek mięs: zraziki wołowe, podudzia kurczaka, eskalopki wieprzowe, szaszłyki,
- kartacze z mięsem i paszteciki z barszczem czerwonym i rosołem.
Dodatki do dań gorących:
- ryż, frytki, ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane (cząstki), talarki, kuleczki ziemniaczane, kluski śląskie, kasza gryczana, warzywa z wody, zestaw surówek.
Przystawki:
- szynka zawijana z serem mascarpone,
- jaja faszerowane z kawiorem,
- półmisek mięs pieczonych i rolad mięsnych,
- faszerowany kurczak pieczony,
- udko z kurczaka na pomarańczach,
Sałatki:
- z piersi kurczaka na słodko.
Sosy:
- tatarski, chrzanowy, jogurtowy.
Dodatki:
- pieczywo białe i pełnoziarniste, napoje zimne, kompot domowy, półmiski warzyw świeżych i marynowanych.
2012-11-21 10:11 Opublikował: Admin