Odwiedz
księgę gości
i przeczytaj opinie o nas
ks

KULINARNA NOC SYLWESTROWA ŁOMŻA 2012/2013

1. Zupa:

  • leśny krem z grzybów przecierany z szalotką i dodatkiem capuccino pieprzowego,


2. Zupy forma bufetu:

  • żurek,
  • barszcz zakwaszany według receptury Radziwiłów


3. Danie główne:

  • pierś w okrasie z serkiem i szpinakiem.


4. Sałatki:

  • sałatka bałkańska z serem kozim i prażoną cebulą,
  • sałatka z fasoli,


5. Deser:

  • tirramisu.


6. Bufet zimny:

  • szczupak faszerowany słodką kukurydzą z dodatkiem blanszowanej marchewki,
  • rożki z łososia wędzonego z musem chrzanowym glazurowane świeżym koperkiem,
  • jajka z kawiorem,
  • delikatna szynka przekładana musem jajeczno- paprykowym,
  • kaczka faszerowana wątróbka drobiową i konfiturą wiśniową,
  • siekane matiasy w trzech odsłonach,
  • decha pieczeni własnych według receptur " Mnicha Podlaskiego"
  • tortilla,
  • rolada schabowa,
  • galantyna.


7. Bufet słodki:

  • złocisty kokosowiec z masą budyniową,
  • delikatny sernik wiedeński z karmelizowaną brzoskwinią i rozetką wiśniową,
  • krucha szarlotka z gruszkami i nutką przyprawy korzennej,
  • piramidki czekoladowe w trzech odsłonach,
  • krem bawarski z sosem truskawkowym podany na krążkach biszkoptowych,
  • tartoletki owocowe z kandyzowanym owocami i chmurką słodkiej śmietanki.


8. Półmiski dań gotowych podane dla gości po części serwowanej:

  • sznycelek drobiowy w złocistej panierce kukurydziano – serowej,
  • pieczeń wieprzowa duszona w jagodach jałowca i świeżym tymianku muśnięta miodem pitnym,
  • indyk faszerowany grzybami w aromacie orzechowym,
  • sakiewka wieprzowa według staropolskiej receptury " Pana Rysia "


9. Dodatki:

  • gnocch polane klarowanym masłem,
  • ziemniaki opiekane.


10. Dania mączne:

  • drożdżowe pierogi warmińskie z nadzieniem mięsnym,
  • krokiety szpikowane dziczyzną.
2012-12-10 09:49 Opublikował: Admin

wszelkie prawa zastrzeżone www.zajazdrys.pl
projekt i realizacja Speed S.C.